Северна Корея осъди в неделя  резолюцията на Съвета за сигурност

...
Северна Корея осъди в неделя  резолюцията на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

КНДР скочи на САЩ за ветото за Газа

Северна Корея осъди в неделя  резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня във войната сред Израел и " Хамас ", оповестява KCNA.

Ким Сон-кионг, заместник-министър на външните работи на Северна Корея за интернационалните организации, упрекна Вашингтон в корист с правото си на несъгласие, наричайки страната " препъникамък " за интернационалния мир и непоклатимост.

" Не мога да не скърбя за обстоятелството, че единомислещото предпочитание на интернационалната общественост за мир и непоклатимост в Близкия изток на ранна дата беше безмилостно потъпкано още веднъж ", сподели Ким в изказване на британски език.
 Организация на обединените нации преглежда резолюция за преустановяване на огъня в линията Газа Обновена
Организация на обединените нации преглежда резолюция за преустановяване на огъня в линията Газа

Съединени американски щати няма да поддържат сходна резолюция на Съвета за сигурност

Припомняме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава резолюцията в петък, само че тя не съумя да бъде призната заради ветото на Съединени американски щати, една от петте страни с право на несъгласие в 15-членния съвет.

Съединени американски щати упрекнаха " Хамас " за отхвърли да съблюдава съглашението за освобождение на млади дами заложници и неуспеха на Организация на обединените нации да осъди офанзивите на групировката против Израел за решението си да наложи несъгласие на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа.

Робърт Ууд, заместник-посланик на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, сподели пред Съвета, че прекратяването на огъня ще " посади семената за идната война ".

Турският президент Реджеп Ердоган прикани Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да бъде реформиран. при гласуването на резолюцията . Ердоган бе безапелационен, че отхвърлянето на резолюцията единствено и само поради ветото на Съединени американски щати е незаслужено.
 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция за хуманитарните паузи в Газа
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция за хуманитарните паузи в Газа

Призив към " Хамас " да освободи всички заложници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР